صدور انواع اسناد رانندگی ترانزیت
پیشگفتار
این نوشتار با هدف آموزش مبانی نظری صدور انواع اسناد ترانزیت گردآوری و تنظیم گردیده است.
در گردآوری این نوشتار تلاش کرده ایم با زبانی ساده فرآیند صدور اسناد رانندگی ترانزیت را به کارآموزان در بدو خدمت آموزش دهیم.
کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ج.ا.ایران به موجب الحاق کشور ایران به کنوانسیون های بین المللی و در اجرای ماده پنجئ اساسنامه خود نسبت به ارائه اسناد رانندگی بین المللی برای تردد در مرزهای بین المللی اقدام می نماید.
خدمات کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در حوزه اسناد ترانزیت
گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی (دفترچه مالکیت سابق)
گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی،دفترچه ای حاوی مشخصات وسیله نقلیه و راننده آن می باشد.این دفترچه علاوه بر زبان فارسی به 4 زبان بین المللی نیز ترجمه و پیوست گردیده است.این سند دارای یک سال اعتبار از تاریخ صدور می باشند،قابل تمدید نبوده و پس از انقضاء می بایست نسبت به تجدید آن اقدام گردد.
پلاک ترانزیت بین المللی برای خودرو
- پلاک ترانزیت به منظور شناسایی وسیله نقلیه به صورت بین المللی صادر و تحویل می گردد و از گذشته تاکنون دارای چندین ساختار بوده است:
- پلاک هایی با پیشوند سه حرفی TEH و پنج کاراکتر عددی به رنگ سبز در زمینه سفید
- پلاک هایی با پیشوند دسه حرفی THRو پنج کاراکتر عددی به رنگ مشکی در زمینه زرد
- پلاک هایی دوحرفی IRو پنج کاراکتر عددی به رنگ مشکی در زمینه زرد رنگ
- پلاک با زمینه سفید و آبی و عدد سری ثابت10در گوشه سمت راست به همراه دو کاراکتر عددی،یک کاراکتر حرفی لاتین و سه کاراکتر عددی
- و آخرین نسخه پلاک های ترانزیت دارای زمینه سفید به همراه سری دو رقمی متغیر،کاراکتر دوحرفی لاتین و سه کاراکتر عددی می باشد که در حال حاضر به متقاضیان ارائه می گردد.
- پلاک های ترانزیت برای هر وسیله نقلیه به صورت اختصاری و انحصاری اعطا می شوند به این معنی که پلاک ترانزیت مختص همان خودرو بوده و اعتبار آنها نامحدود و تا اطلاع بعدی کانون می باشد.
پلاک ترانزیت بین المللی برای موتور سیکلت
پلاک ترانزیت به منظور شناسایی موتور سیکلت بصورت بین المللی صادر می گردد.
کارت عضویت بین المللی
کارت عضویت بین المللی کارت شناسایی راننده خودرویی است که در خارج از مرزهای کشور رانندگی می نماید.
کارت عضویت دارای یکسال اعتبار می باشد و برروی آن نام و نام خانوادگی راننده،کدملی به همراه شماره عضویت و تاریخ انقضا کارت قید می گردد.خدمات قابل ارائه کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ج.ا.ایران برای دارندگان کارت در پشت آن درچ گردیده است
برچسب رهگیری(TRACKI NG TAG)
برچسب رهگیری TRACKI NGTAG ،با هدف رهگیری و کنترل وسیله نقلیه و هم چنین رانندهمجاز برای بهره برداری کلیه نهادهای داخلی و بین المللی با اهداف کنترلی،نظارتی و هم چنین ایجاد درآمد پایدار برای کانون طراحی و تولید گردیده است.بهره برداران می توانند از طریق اسکن QRCODE مندرج بر TAG الصاق شده دبرروی وسیله نقلیه و ارجاع به صفحه اختصاصی پیش بینی شده با درج آیتم های امنیتی الزامی شامل شماره دفترچه مالکیت و گذرنامه،به اطلاعات کاربردی ثبت شده در سامانه صدور اسناد کانون دسترسی داشته باشند.امکان رهگیری رانندگان و هم چنین وسائط نقلیه با الصاق برچسب بر روی خودرو در کلیه جاده ها،شهرها و مبادی مرزی بین المللی صرفا توسط مراجع نظارتی با رعایت شاخص های امنیتی وجود خواهد داشت.این برچسب همراه با صدور دفترچه مالکیت برچسب رهگیری نیز به هر راننده اعطا می گردد.و علاوه بر QR CODE اختصاصی حاوی علائم اختصاری IRوCDمی باشد.علامت IR برای خودروهای عادی و علامت CD برای خودروهای سیاسی می باشد.
کارنه دوپاساژ
کارنه دوپاساژ دفترچه عبور گمرکی است که برای تسهیل در تردد مرزهای زمینی برخی کشورها برای وسایل نقلیه موتوری صادر و تحویل می گردد.
کلیه مطالب مندرج در کارنه دوپاساژ به زبان فرانسه و انگلیسی یا انگلیسی عربی
تنظیم و مندرجات روی جلد آن شامل شماره کارنه،مدت اعتبار کارنه،نام و مشخصات دارنده کارنه و محل ثبت و صدور اوراق وسیله نقلیه می باشد،مندرجات پشت جلد کارنه نیز شامل مشخصات وسیله نقلیه و نوع آن و همچنین شماره شاسی،موتور،وزن و ارزش وسیله نوقلیه می باشد.
نکته:کارنه درحال حاضر فقط در دفتر مرکزی صدور اسناد کانون ارائه می گردد و نمایندگی ها موظف می باشند ضمن اطلاع رسانی در صورت نیاز،متقاضی را جهت اخذ مدرک موردنظر به ساختمان مرکزی صدور اسناد راهنمایی نمایند.
مدارک لازم برای صدور اسناد ترانزیت
(پلاک ترانزیت خودرو،موتور،گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی)
- پروانه خروج موقت صادره توسط یکی از گمرکات جمهوری اسلامی ایران(ارائه هردوبرگ EPL و اظهارنامه الزامی است
- اصل یا کپی برابر اصل سند مالکیت وسیله نقلیه
- اصل یا تصویر گذرنامه رننده
- اصل وکالت محضری باقید اقدام به خروجو تردد در مرز های بین المللی به نام راننده و ذکر مشخصات کامل وسیله نقلیه
- دارابودن گواهینامه بین المللی معتبر برای راننده
- معرفی نامه برای نمایندگان شرکت های حمل و نقل و مسافربری در سربرگ شرکت(منطبق با آخرین شرکت تحت پوشش درج شده در دفترچه خروج)،همراه با مهر و امضای مدیرعامل(نمونه امضا افراد صاحب امضا می بایست پیش از این در سامانه امور شرکت ها ثبت و به تایید کارشناسان کانون برسد)
- اصل دفترچه خروج راننده دارای اعتبار و با ذکر نام آخرین شرکت تحت پوشش
- فرم درخواست
- تائیدیه EPLمطابق روال تعیین شده توسط کانون توسط شرکت حمل و نقل تحت پوشش
- ارائه گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی پیشین در صورت دارا بودن اعتبار در زمان درخواست
توجه: مدارک صرفا به شخص متقاضی تحویل می گردد در صورت عدم حضور متقاضی تنها افراد زیر مجاز به ددریافت اسناد ترانزیت می باشند:
- بستگان درجه یک همراه با اصل سند که مبین نسبت ایشان باشد
- وکالتنامه رسمی مبنی بر اقدام برای تحویل اسناد و مدارک ترانزیت
- نماینده شرکت حمل و نقل و یا تعاونی مسافر بری با ارائه معرفی نامه شامل معرفی نماینده،راننادته،مشخصات وسیله نقلیه و نوع سند مورد درخواست
آشنایی با پروانه خروج موقت وسیله نقلیه
پروانه خروج موقت وسیله نقلیه توسط گمرکات کشور و در دو برگ تنظیم و به متقاضیان ارائه می گردد.برای هر وسیله نقلیه یک پروانه خروج موقت با سریال منحصر صادر می گردد.
نمونه پروانه خروج موقت کشنده
برای انواع کشنده و تریلرها دو پروانه مستقل(یکی برای کشنده و یکی برای تریلر)با دو شماره کوتاژ مستقل صادر می گردد.در صورتی که یک پروانه برای هم کشنده و هم تریلر صادر می گردد می بایست دوقلم بودن موضوع پروانه در قسمت اطلاعات کالای برگه EPLدرج گردد در غیر این صورت تریلر نیز دارای پروانه مستقل بوده و برای صدور اسناد ترانزیت می بایست ارائه گردد.
- در صورت نیاز به استعلام اصالت،اعتبار و انطباق پروانه خروج موقت با مراجعه به سامانه EPLو وارد نمودن شماره سریال پروندهئ و شماره رسید دسترسی به پرونده از صحت مطالب فوق اطمینان حاصل کرد.در صورت احراز هر گونه مغایرت می بایست مراتب توسط متقاضی از طریق سامانه مورد اشاره اصلاح و با استناد به نسخه اصلاح شده نسبت به صدور اسناد ترانزیت اقدام نمود.
- کلیه اطلاعات مندرج روی برگه EPL اعم از شماره سریال ،اطلاعات مالک و وزن خالص می بایست با اطلاعات برگه اظهارنامه مطابقت داشته و در صورت هرگونه مغایرت می بایست مراتب از طریق گمرک صادر کننده اصلاح و با استناد به نسخه اصلاح شده نسبت به صدور اسناد ترانزیت اقدام نمود.
- در صورت عدم درج اعتبار پروانه خروج موقت در برگه اظهارنامه،حداکثر اعتبار پروانه خروج موقت یک سال پس از تاریخ صدور بوده و پس از پایان می بایست به ابطال پروانه پیشین و صدور پروانه جدید اقدام نمود.
- حداقل اعتبار پروانه خروج موقت برای صدور اسناد ترانزیت 10 روز می باشد و در غیر این صورت متقاضی می بایست پیش از صدور اسناد ترانزیت نسبت به تجدید پروانه خروج موقت اقدام نماید.
درج نام شرکت تحت پوشش در برگه EPL یا اظهارنامه کافی نبوده و ارائه اصل دفترچه خروج معتبر راننده و تطابق آن با نالمه درخواست شرکت حمل و نقل الزامی می باشد.
نمونه پروانه خروج موقت تریلر دارای شاسی (سند دار)
در صورت دست ساز بودن تریلر ارائه وکالت نامه برای راننده الزامی نمی باشد.برای تریلرهای شاسی داری که به طور موقت سند مالکیت صادر نگردیده ارائه ذنامه شرکت سازنده حاوی شماره شاسی،تیپ و معرفی راننده مجاز برای خروج تریلر به خارج از خاک کشور ایران الزامی است.
بدیهی است در صورت دارا بودن شاسی،مارک و یا هردو تریلر سند دار بوده ارائه اصل یا کپی برابر اصل سند مالکیت و اصل وکالت خروج الزامی می باشد.
نمونه پروانه خروج موقت تریلر فاقد شاسی (دست ساز)
صرفا در صورت درج شماره پلمب برای تریلرهای دست ساز در پروانه خروج موقت،درج آن در گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی ممکن می باشد.
علاوه بر آن در صورت درج شماره پلاک انتظامی در این نوع تریلرها تطابق آن با شماره انتظامی کشنده متصل به آن الزامی می باشد.
- در برخی موارد تریلر های دارای شاسی به دلیل عدم تسویه از شرکت خریدار دارای سند وسیله نقلیه و وکالت خروج نمی باشند در چنین مواردی ارائه اصل نامه شرکت تولیدکننده تریلر خطاب به کانون جهانگردی که دارای اعتبار بوده و هم چنین مشخصات کامل تریلر و راننده در آن درج شده باشد،در صورت تائید کارشناسان امور نمایندگی ها دارای اعتبار می باشد.
- در صورتی که مجموع وزن کشنده و تریلر در کاپوتاژ تک برگی باهم درج شده باشد ارائه نامه تفکیک وزن در سربرگ شرکت همراه با مهر و امضا الزامی می باشد.
- در شرایطی که نوع تریلر وسایل نقلیه با سابقه درج شده در سیستم مغایرت داشته باشد انتقال پلاک (تغییر تریلر)با اخذ هزینه الزامی در صدور اسناد ترانزیت به صورت متصل الزامی است.
آشنایی با انواع تریلر ها
پیش از شناخت حالت های مختلف تغییر تریلر آشنایی با انواع ممختلف تریلرها ضروری است لذا انواع مختلف تریلر با توجه به کشنده های متصل به آن به شرح ذیل می باشند:
آشنایی با انواع حالت های تغییر تریلر
حالت های مختلف تغییر تریلر(انتقال پلاک)در صدور مدارک ترانزیت به صورت متصل به شرح ذیل می باشد:
توجه به این نکته ضروری است که در صورت تعویض پلاک های هزینه ای بابت تغییر تریلر اخذ نمی گردد.
آشنایی با سند مالکیت وسیله ی نقلیه
برای بررسی اصالت سند مالکیت خودرو بررسی عناوین 1 و 16 ضروری است. علاوه بر آن هرگونه تغییر در بدنه، اتاق و رنگ وسیله ی نقلیه و هم چنین تعویض موتور نسبت به سوابق صرفا از طریق بند 15 سند مالکیت احراز می گردد.
آشنایی با تقسیم بندی وسایل نقلیه از حیث نوع خودرو (ردیف 2 سند مالکیت)
آشنایی با تقسیم بندی وسایل نقلیه از حیث نوع مالکیت (ردیف 13 سند مالکیت)
علاوه بر آن تغییر شماره پلمب لزوما به منزله تغییر تریلر نبوده و در صورت تغییر شماره پلمب همراه با تغییر گروه،تغییر تریلر لحاظ می گردد.
- کلیه اشخاص حقوقی صرفا پس از تشکیل پرونده بر اساس مقررات جاری و سپردن ودیعه مصوب و اخذ تائیدیه از دفتر مرکزی صدور اسناد(کارشناس امور شرکت ها)مجاز به دریافت اسناد ترانزیت برای وسیله نقلیه مورد نظر می باشند.
- در صورتی که شخصی غیر از مالک وسیله نقلیه ،قصد رانندگی با آن در خارج از مرزهای سرزمینی کشور ایران را داشته باشد ارائه اصل وکالت نامه با قید خروج از کشور و اطلاعات کامل وسیله نقلیه الزامی است.
- در صورتی که مالک وسیله نقلیه حقیقی بوده و سن وی کمتر از 18 سال باشد صدور اسناد ترانزیت برای ولی قهری(پدر یا جد پدری)با ارائه شناسنامه طرفین ممکن بوده و نیازی به ارائه وکالت نامه نمی باشد اما در صورت رانندگی شخص ثالث ، ارائه وکالت نامه با شرایط اشاره شده از طرف ولی قهری به انضمام شناسنامه مالک،وکیل و موکل الزامی است.
-
آشنایی با تقسیم بندی وسایل نقلیه از حیث نوع پلاک انتظامی (ردیف 14سند مالکیت)
- توجه:
- پلاک های گذرموقت به هیچ عنوان مجاز به دریافت مدارک ترانزیت نمی باشند.
- کلیه انواع پلاک های انتظامی به غیر از پلاک خودرو های شخصی صرفا پس از تشکیل پرونده بر اساس مقررات جاری و سپردن ودیعه مصوب و اخذ تائیدیه از دفتر مرکزی صدور اسناد(کارشناس امور شرکت ها)مجاز به دریافت اسناد ترانزیت برای وسیله نقلیه مورد نظر می باشند.
- ارائه خدمات به خودروهای سیاسی صرفا در دفتر مرکزی کانون صورت می پذیرد.
دفترچه خروج راننده
ارائه اصل دفترچه خروج راننده دارای اعتبار و حاوی نام شرکت تحت پوشش در آخرین ردیف مطابق با نامه معرفی نامه برای صدور اسناد ترانزیت ضروری می باشد.
تائیدیه EPL
اخذ تعهد در خصوص تایید اصالت پروانه خروج موقت صادره توسط گمرک ایران(برگه EPLو اظهارنامه)از طریق یکی از دو روش ذیل ضرورت دارد:
روش اول:
- ممهور نمودن فرم درخواست اسناد ترانزیت توسط شرکت حمل و نقل
- برای خودروهای سواری امضا متقاضی کفایت می کند.
روش دوم:
ارائه اصل نامه شرکت (اعم از حمل و نقل بین المللی،تعاونی مسافربری و کلیه اشخاص حقوقی اعم از ادارات،سازمان ها،ارگان ها و شرکت های خصوصی)در سربرگ شرکت همراه با مهر و امضا افراد صاحب امضا(نامه می بایست به صورت کامل تایپ یا دست نویس بوده و ترکیب آن قابل قبول نمی باشد.)
معرفی نامه شرکت
- کلیه خودروهای تحت پوشش شرکت های خصوصی،دولتی و بین المللی می تواند با ارائه معرفی نامه عکس دار برای حداکثر 2 نماینده نسبت به تشکیل پرونده اقدام نمایند.لازم به ذکر است برای هر پرونده معرفی نماینده،راننده،وسیله نقلیه و نوع سند درخواستی در سربرگ شرکت الزامی می باشد.
- معرفی نامه می بایست به صورت کامل تایپ یا دست نویس بوده و ترکیب آن قابل قبول نمی باشد.
- درخصوص خودروهای سنگین که صرفا دارای یک کاپوتاژ برای کشنده و تریلر متصل می باشند و وزن آن به صورت ترکیبی در برگه ای پی ال و اظهار درج گردیده است ارائه نامه تفکیک وزن ضرورت دارد.
- برای پروانه های تک کوتاژ که وزن کشنده و تریلر به نفکیک توسط گمرک اشاره شده همان ملاک بوده و ارائه نامه تفکیک وزن لازم نمی باشد.
اسناد بین المللی لازم صادره توسط کانون برای انواع خودروها
*الزام فروش کارت عضویت بر اساس ابلاغ کانون به نمایندگی های کانون از طریق مقتضی می باشد لیکن کارت عضویت متعلق به راننده بوده و برای هر پرونده (سبک یا سنگین)یک عدد کارت عضویت با اعتبار یکسال صادر می گردد.
*دفترچه مالکیت بین المللی و پلاک ترانزیت به یدک و نیمه یدک های دارای سند مالکیت صادره توسط نیروی انتظامی ضمن تعویض پلاک های ترانزیت و بروز رسانی آن ها مطابق استانداردهای بین المللی کنونی به صورت مستقل صورت میپذیرد لیکن ارائه خدمات به یدک و نیمه یدک های فاقد سند مالکیت صادره توسط نیروی انتظامی صرفا در صورت اتصال به یک کشنده معین و به صورت متصل امکان پذیر خواهد بود و در صورت هر گونه تغییر در مشخصات یدک و نیمه یدک فاقد سند مالکیت اعم از نوع و شماره پلمپ و...،دفترچه های مالکیت کشنده و یدک متصل به آن به صورت توام ابطال و دفترچه برای کشنده و یدک جدید صادر خواهد گردید.شایان ذکر است مشخصات کشنده معرفی شده،در بخش توضیحات دفترچه مالکیت یدک و نیمه یدک فاقد سند و بالعکس درج خواهد گردید.
اقدامات پیش از صدور اسناد ترانزیت
تمام مدارک مورد نیاز برای صدور اسناد ترانزیت را از مراجعه کننده اخذ و پیش از اقدام به صدور اصالت،اعتبار و انطباق اسناد هویتی،مالکیتی و خروج موقت را کنترل می نمایید.
اصالت:
ارائه اصل سند مالکیت یا کارت خودرو و هم چنین وکالت نامه خروج الزامی می باشد در غیر این صورت کپی برابر اصل مدارک یاد شده دارای مهر برجسته پس از تائید کارشناسان امور نمایندگی ها الزامی می باشد.
اعتبار:
برای صدور اسناد ترانزیت می بایست حداقل 10 روز از اعتبار پروانه خروج موقت وسیله نقلیه باقیس مانده باشد.
علاوه بر آن معتبر بودن مجوز رانندگی بین المللی و گذرنامه راننده و هم چنین پروانه فعالیت شرکت های حمل و نقل بین المللی و تعاونی های مسافربری الزامی می باشد.
انطباق:
- کلیه موارد مندرج در پروانه خروج موقت به شرح ذیل می بایست با اسناد مالکیتی و اسناد هویتی راننده مطابقت داشته باشد:
- شماره شاسی(تطابق پروانه خروج با اسناد مالکیتی و وکالتنامه در صورت لزوم)
- شماره موتور(تطابق پروانه خروج با اسناد مالکیتی و وکالتنامه در صورت لزوم)
- شماره انتظامی(تطابق پروانه خروج با اسناد مالکیتی و وکالتنامه در صورت لزوم)
- سال ساخت(تطابق پروانه خروج با اسناد مالکیتی)
- رنگ و جزئیات آن(تطابق پروانه خروج با اسناد مالکیتی)
- تیپ(تطابق پروانه خروج با اسناد مالکیتی)درج جزئیات تیپ خودرو از روی سند مالکیت بلامانع می باشد
- نام و نام خانوادگی مالک(تطابق پروانه خروج با اسناد مالکیتی)
- نام شرکت تحت پوشش(با سربرگ ارائه شده توسط شرکت در قالب معرفی نامه و تائیدیه epl)
- نوع و تیپ خودرو(تطابق پروانه خروج با اسناد مالکیتی)
- شماره انتظامی خودرو(تطابق پروانه خروج با اسناد مالکیتی)
مراحل صدور اسناد ترانزیت
ابتدا آیکن نرم افزار اتوماسیون کانون را اجرا کنید تا صفحه ورود به نرم افزار باز شود.
نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و روی آیکن ورود کلیک نمایید.
دراین مرحله وارد صفحه اصلی نرم افزار اتوماسیون می شوید.
کاربر در ابتدای کار با فرض عدم آگاهی فرد متقاضی در مورد سابقه دار بودن پلاک ترانزیت برای وسیله نقلیه،با شماره شاسی و شماره موتور اقدام به جستجو در نرم افزار نمایید.
چنانچه از قبل سابقه ای برای این خودرو وجود داشته باشد نسبت به تجدید گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی وسیله نقلیه اقدام می منایید.
در صورتی که گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی پیشین دارای اعتبار باشد می بایست نسبت به ابطال دفترچه قبلی و اخذ مجوز زودتر از موعد از طریق کارشناسان امور نمایندگی ها اقدام نمود
اهم مواردی که منجر به درخواست زودتر از موعد می گردند به شرح ذیل می باشند:
مفقودی یا سرقت گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی پیشین
تغییر وزن وسیله نقلیه
تغییر شرکت تحت پوشش
مخدوش و غیر قابل استفاده شدن گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی در صورت مفقود یا خمسروقه شدن گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی علاوه بر ارائه کلیه مدارک اولیه لازم،ارائه تعهدنامه محضری تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی با ذقید شماره سریال دفترچه توسط دارنده دفترچه الزامی است.
درسایرموارد ارائه اصل دفترچه پیشین توسط متقاضی،ابطال و اسکن آن توسط کاربر و اخذ مجوز زود از موعد از کارشناسان امور نمایندگی ها الزامی است.
در صورت سرقت یا مفقود شدن آخرین نسخه پلاک ترانزیت می بایست با طی مراحل قانونی اعلام مفقودی در دفاتر اسناد رسمی و هم چنین گزارش پلیس در موارد سرقت نسبت به ضرب مجدد پلاک جدید اقدام نمود.(درخواست ضرب مجدد)
کلیه پلاک های THEtTHRtIRو پلاک های تک حرفی(A،B،D،E)ابطال گردیده و فاقد اعتبار می باشد.کلیه متقاضیانی که وسایل نقلیه ایشان دارای پلاک های مورد اشاره می باشد می بایست هنگام صدور مجدد گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی جدید خودرو نسبت به تعویض پلاک قدیمی خود اقدام نمایند.لازم به ذکر است برای تعویض پلاک های TEH،THR،IR ارائه اصل پلاک های قبلی یا تعهد مفقودی محضری الزامی نمی باشد لیکن تعویض پلاک های تک حرفی (A،B،D،E)منوط به ارائه اصل پلاک های قبلی می باشد.بدیهی است در صورت مفقودی می بایست با طی مراحل قانونی اعلام مفقودی در دفاتر اسناد رسمی و همچنین گزارش پلیس در موارد سرقت نسبت به ارائه پلاک جدید اقدام نمود.(درخواست تعویض پلاک با طی مراحل قانونی)
چنانچه سابقه ای برای خودرو با جستجوی شماره شاسی و موتور یافت نشد با کلیک بر روی دکمه بستن صفحه اصلی نرم افزار جهت صدور مدارک ترانزیت فعال می گردد.
در ابتدا نوع پلاک انتظامی را مشخص می نمایید.
شماره پلاک انتظامی را وارد می نمایید.
نام شرکت را از لیست جستجو نموده و شرکت مد نظر را ثبت می نمایید.
در صورتی که خودرو سواری شخصی باشد نام شرکت شخصی درج می گردد.
در صورتی که خودرو تحت پوشش شرکت حمل و نقل بین المللی،تعاونی مسافربری،سفارت خانه،شرکت خصوصی یا اداره دولتی باشد نام شرکت را از لیست انتخاب می نمایید.
شماره پلاک ترانزیت را از بین سریال های موجود که پیش از این محدوده چاپ آنها را از کارشناسان امورنمایندگی ها اخذ نموده اید وارد می نمایید.
ترتیب تخصیص پلاک ترانزیت به خودروهای سنگین در حالت اتصال اعطا پلاک فرد به کشنده و پلاک زوج به تریلر و به صورت متوالی می باشد.
توجه به این نکته الزامی است که در حالت مستقل توالی شماره پلاک ها اهمیتی ندارد.
شماره سریال گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی را که پیش از این محدوده چاپ آن را از کارشناسان امور نمایندگی ها اخذ کرده وارد می نمایید.
ترتیب تخصیص گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المللی به خودروهای سنگین در حالت اتصال از کوچک به بزرگ و متوالی می باشد.
شماره مجوز بین المللی رانندگی را راننده را در باکس شماره مجوز تایپ کرده و با شماره مجوز را جستجو می نماییم تا اطلاعات فرد متقاضی جایگزین گردد.
پس از اطمینان از اینکه فرد جایگزین شده راننده مدنظر می باشد شماره گذرنامه و شماره تلفن همراه فرد را وارد نمایید.
سال ساخت خودرو را در باکس سال ساخت شمسی وارد نموده و در باکس میلادی فقط یک کلیک نمایید تا نرم افزار تاریخ را تبدیل نماید.
وزن خودرو را مطابق بند 38 کاپوتاژ در باکس وزن وارد نموده و برای درج وزن خالص اطلاعات درج شده در قسمت ظرفیت سند مالکیت را درج نمایید.
شماره شاسی و شماره موتور را با دقت وارد می نماییم.
دقت در ورود کلیه اطلاعات به ویژه شماره شاسی و موتور از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا علاوه براهمیت ورود اطلاعات صحیح در سند صادره نهایی ،ملاک اصلی جستجو در مدارک ترانزیت شماره شاسی و موتور می باشد لذا هرگونه خطا موجب تداخل در سوابق خودروها و هم چنین عدم امکان بازیابی صحیح و مجدد وسیله نقلیه می گردد.
مارک خودرو را مطابق سند مالکیت خودرو را از لیست انتخاب نموده و وارد می نماییم.در صورتی که مارک خودرو در لیست موجود نبود با پشتیبان نرم افزار تماس حاصل نموده تا مدارک مورد نظر اضافه گردیده و پساژ بروز رسانی نرم افزار امکان رویت آن توسط کاربران وجود دارد.
ثبت جزئیات تیپ از سند مالکیت وسیله نقلیه بلامانع می باشد.
رنگ خودرو را از لیست انتخاب نموده و وارد می نماییم.
نوع خودرو شامل سواری،مینی بوس،کامیون،کشنده و تریلر و... می باشد که می توانید از لیست نوع خودرو انتخاب و جایگزین نمایید.
تعداد سیلندر و سرنشین را وارد نمایید.
برای هر دفترچه یک عدد برچسب رهگیری تخصیص داده می شود.
پنجره بعدی که اطلاعات مرتبط به پروانه خروج موقت(برگه کاپوتاژ)بوده و شامل شماره برگه کاپوتاژ،تاریخ صدور،گمرک صادر کننده و اعتبار کاپوتاژ می باشد را از روی اصل برگه کاپوتاژ می نماییم.
پس از بررسی کلیه اطلاعات و اطمینان از صحت کلیه آیتم ها اطلاعات را ثبت می نماییم.
در صورتی که خودرو کشنده با انواع مختلف تریلر دست سازمتصل باشد گزینه(تریلر دارد)را تیک می زنیم تا محل ورود اطلاعات گواهی ثبت وسیله نقلیه موتوری و یدک برای عبور و مرور بین المملی و پلاک تریلر فعال گردد.
در ورود اطلاعات خودروهای سنگین می بایست به نوع پلاک انتظامی،نام شرکت و نوع خودرو توجه داشت.
در صفحه اطلاعات تریلر نوع تریلر را انتخاب می کنیم.نوع تریلر می بایست با نوع خودرو هماهنگی داشته باشد.مثلا اگر نوع خودرو کشنده بونکر است در نوع تریلر نیز باید بونکر انتخاب شود.
وزن تریلر را از روی برگه کاپوتاژ وارد می نماییم.در صورتی که کاپوتاژ خودرو تک برگی باشد می بایست برای درج وزن از روی نامه تفکیک وزن اقدام گردد.
برای درج وزن خالص اطلاعات درج شده در قسمت ظرفیت سند مالکیت را درج نمایید.
تعداد چرخ و محور از روی سند و کاپوتاژ قابل مشاهده می باشد.
برخی تریلر ها فاقد شماره شاسی،مارک و پلاک انتظامی می باشند که به اصطلاح دست ساز نامیده می شوند و درکل فاقد سند مالکیت،کارت خودرو یا سند کارخانه می باشند و هیچ کدام از اطلاعات شماره انتظامی،مارک و شماره شاسی در سیستم نرم افزار برای آن ها درج نمی گردد.برای این قبیل تریلرها درصورت درج شماره پلمپ در پروانه خروج موقت می بایست سریال مورد اشاره در قسمت شماره پلمپ پس از عبارت SEAL NO: درج گردد.لیکن در صورتی که تریلر دارای شماره شاسی باشد می بایست یکی از اسناد مالکیتی را ارائه و کاربر کلیه اطلاعات تریلر را در نرم افزار وارد نماید.
در پایان پس از اطمینان از صحت ورود اطلاعات ،فرم را ثبت می نماییم.
پس از ثبت اطلاعات می بایست کلیه اطلاعات را کنترل مجدد نموده و پس از اطمینان از صحت و مطابقت اطلاعات ثبت شده نسبت به پرداخت اقدام نموده و چاپ می نماییم.
اقدامات پس از صدور اسناد ترانزیت
پیش از چاپ و پس از ثبت اطلاعات در صورت نیاز به ویرایش می بایست با کارشناس امور نمایندگی ها تماس حاصل نموده تا تغییرات مورد نیاز صورت پذیرد.بدیهی است به منظور رویت تغییرات اعمال شده کلید بازیابی مجدد را فشار دهید.