هندوستان ، اگرا و دهلی پایتختهای هندوستان بودهاند. بیشتر در دوره گورکانی / تیموری بر حوزهٔ قلمرو آنها هندوستان گفته میشد.
هندوستان یک واژهٔ پارسی است. هند بر گرفته از کلمه سند است و «ستان» یا «استان» یا «استت» معنی ناحیه و سرزمین میدهد. جغذافیا
از نظر تاریخی به دشت گنگ و فلات زیر رشته کوههای هیمالیای غربی و منطقهٔ رود یمنا هندوستان گفته میشده است. .امروزه عبارت هندوستان در سرود ملی و سرودهای نظامی هند برای وطنپرستی بکار میرود.
مردم
امروزه به مردم هند، هندوستانی گفته میشود؛ صرف نظر از اینکه به چه منطقهٔ جغرافیایی تعلق داشته باشند. به زبان هندی که با اردو تقریباً یکی است، زبان هندوستانی میگویند. یکی از محبوبترین شخصیت مردمی (ماهاتما گاندی) است
زبان هندوستانی
این زبان برگرفته از کریبولوی و اردو و سانسکریت است و زبان رسمی ایالتهای دهلی - اوتار پرادش و اوتار خند و بیهار است.
فرهنگ
فرهنگ هندوستانی در هند محبوبیت زیادی دارد، فیلمهای سینمایی بالیوود بیانگر فرهنگ و زبان هندوستانی است. هندوستان 72 ملت شناخته شده دارد و به هندوستان سرزمین 72 ملت گفته میشود
ورزش
بزرگترین و وسیعترین زمین بازی کریکت جهان سال 1893 در هندوستان ساخته شد که در شهر چیل واقع در هیماچال در ایالت پرادش است و 2444 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد.
بازی
بازی مار و پله در هندوستان خلق شد که نام اصلی اش موکشیات است. پلهها به مثابه راهی برای رسیدن به خدا و مارها نیز همچون خطاهای انسانی در این مسیر شناخته شده است.
بازی شطرنج هم جزء بازیهای هندوستان است.
حکومت
حکومت هند جمهوری فدرال است که هر کدام از 25 ایالت آن مجلس مقننه خود را دارد.
پارلمان فدرال دارای دو مجلس است. یکی شورای ایالات (راجیاسابها) با 250 عضو که 12 نفر منتصب رئیس جمهور و 238 نفر منتخب مجالس ایالات هستند.
یک سوم این شورا هر دو سال بازنشسته میشوند. مجلس دیگر پارلمان مجلس خلق است که 542 عضو آن برای دورهای پنج ساله با رأی تمامی افراد بالغ انتخاب میگردند و 2 عضو که انتصاب میشوند.
رئیس جمهور را - که دوره ریاستش پنج سال است - هیئت انتخاباتی متشکل از پارلمان فدرال و مجالس ایالات برمیگزیند.
رئیس جمهور، نخستوزیر - که از پشتیبانی اکثریت مجلس برخوردار است - و شورای وزیرانی را انتصاب میکند که هر دو به مجلس پاسخگو هستند.
احزاب مهم سیاسی عبارتند از:
حزب کنگره • جاناتادال (حزب خلق) • حزب بهاراتیا جاناتا (حزب خلق هند؛ هندوی راستگرا) • حزب کمونیست هند – مارکسیست • حزب کمونیست هند و تعدادی گروهبندیهای منطقهای.
روسیه پهناورترین کشور جهان است که در شمال اوراسیا قرار دارد. این کشور در آسیای شمالی و اروپای خاوری واقع است و با اقیانوس آرام شمالی و اقیانوس منجمد شمالی؛ و نیز با دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک مرز آبی دارد. روسیه با 14 کشور آسیایی و اروپایی مرز زمینی دارد و با کشورهای پیرامون دریای برینگ، دریای ژاپن، دریای کاسپین، دریای سیاه، و دریای بالتیک ارتباط دریایی دارد.
روسیه با 17٬075٬400 کیلومتر مربع وسعت، پهناورترین کشور جهان است. پهناوری روسیه کمتر از دو برابر مساحت کانادا یا چین یا ایالات متحده آمریکا و بیشتر از یک دوم مساحت قاره آفریقا است. این کشور در عرضهای بالای جغرافیایی واقع شدهاست و بیشتر مناطق کشور سردسیر و کم بارش است. به همین دلیل بیشتر مناطق این کشور (به ویژه سرزمین بزرگ سیبری) خالی از سکنه هستند و کشاورزی در این مناطق میسر نیست. پایتخت روسیه شهر مسکو است که در باختر و بخش اروپایی کشور است و بزرگترین شهر اروپا است.
روسیه با حدود 144/5 میلیون نفر (در سال 2017) جمعیت نهمین کشور پرجمعیت دنیاست. تراکم جمعیت روسیه 8٫4 نفر در هر کیلومتر مربع است که از پایینترین نرخهای تراکم جمعیت در جهان است. همچنین نرخ رشد جمعیت در این کشور منفی است. بیشتر جمعیت روسیه در غرب این کشور (بخش اروپایی) زندگی میکنند. بر اساس سرشماری سال 2010 حدود 81 درصد از مردم این کشور از قومیت روس هستند. در مجموع 160 گروه قومی در این کشور زندگی میکنند. تاتارها 3٫9 درصد جمعیت روسیه را تشکیل میدهند و بزرگترین اقلیت قومی این کشور محسوب میشوند. اقوام اوکراینی، چوواش، باشقیر، چچنی، و ارمنی نیز هر یک بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارند و آوارهای قفقازی، بلاروسیها، آسیها، آذربایجانیها و قزاقها از دیگر اقوام پرجمعیت روسیه هستند.
تاریخچه
تاریخ روسیه به قرن چهاردهم میلادی بازمیگردد که قلمرو پادشاهی تجاری مسکو به عنوان بازیگر اصلی در بین چندین منطقه کوچکتر مشابه مطرح شد. ایوان چهارم، معروف به ایوان مخوف، نخستین حاکم مسکو بود که خود را تزار نامید. در سده هفدهم رومانف به حکومت روسیه دست یافتند و تا سیصد سال بعد بر این کشور حکومت کردند. پتر کبیر و کاترین کبیر از معروفترین این پادشاهان بودند که اصلاحات زیادی را در جهت مدرنیزاسیون این کشور به انجام رساندند.
در اوایل قرن بیستم، نارضایتیهای عمیق در میان بخشهای مختلف جامعه روسیه به اعتراضات گستردهای در این کشور انجامید. در شرایطی که حاکمان کشور نسبت به درد و رنج تودههای مردم بیتفاوت به نطر میرسیدند، جریانهای سیاسی رادیکال در کشور قوت گرفتند. واقعه معروف به دوشنبه خونین در سال 1905، شکست از ژاپن در جنگ 1905 و شکستهای این کشور در جنگ جهانی اول به این نارضایتیها دامن زد. در سال 1917 انقلابی به رهبری حزب بلشویک، که در سال 1903 به رهبری لنین و تحت تأثیر آموزههای کارل مارکس تشکیل شده بود، به حکومت پادشاهی در این کشور پایان بخشید.
جغرافیا
کشور روسیه در آسیای شمالی و اروپای خاوری واقع است و با اقیانوس آرام شمالی و اقیانوس منجمد شمالی؛ و نیز با دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک مرز آبی دارد. روسیه با 14 کشور آسیایی و اروپایی مرز زمینی دارد و با کشورهای پیرامون دریای برینگ، دریای ژاپن، دریای خزر، دریای سیاه، و دریای بالتیک ارتباط دریایی دارد.
همسایگان زمینی روسیه عبارتند از:
در جنوب خاور (آسیا): کره شمالی، چین، مغولستان، و قزاقستان
در جنوب باختر (قفقاز): جمهوری آذربایجان و گرجستان
در باختر (اروپا): اوکراین، بلاروس، لتونی، استونی، فنلاند، و نروژ؛ و در بخش جدامانده کالینینگراد با کشورهای لیتوانی و لهستان.